Millorem la qualitat de l’aigua tractada a l’ETAP del Maresme nord

 

L’equip de l’ETAP del Maresme nord —situada a Palafolls— ha dut a terme, aquest mes de febrer, dues actuacions per millorar la qualitat de l’aigua tractada a la planta, que prové de captacions pròpies. Tot, amb l’objectiu d’augmentar la capacitat de neteja del carbó actiu. 

La primera actuació ha consistit a substituir el carbó actiu que ha arribat al final de la seva vida útil i que, per tant, ha perdut capacitat d’absorció, per un carbó actiu nou, amb el qual s’aconsegueix una millora en la qualitat de l’aigua tractada.

La segona actuació s’ha enfocat a potenciar els sistemes de neteja, amb la millora del fals fons dels filtres on s’aboca el carbó actiu per afavorir una neteja més uniforme, fins i tot quan el carbó actiu ja té un temps d’ús, de manera que se n’allarga la vida útil. 

Cal recordar que la planta proveeix d’aigua els municipis del Maresme nord, amb 10 hectòmetres cúbics l’any i dos escenaris diferents: hivern (600-1.200 metres cúbics/hora) i estiu (1.200-1.800 metres cúbics/hora), perquè hi ha una gran variació de la població equivalent servida. 

Atesa la greu situació de sequera, és probable que, a mesura que s’avanci en l’escenari d’emergència, ATL deixi de subministrar aigua procedent de la ITAM de la Tordera (Blanes) per a l’abastament dels municipis del Maresme nord. Aquest recurs suposa actualment el 40 % de l’aigua subministrada. Per aquest motiu, des d’Agbar estem treballant en la qualitat de l’aigua de les captacions, de manera que puguem garantir el subministrament quan passem a dependre totalment de recursos propis.