L’Ajuntament de Guissona ens adjudica el contracte de gestió de la depuradora del municipi

  • Aquesta nova concessió se suma a la nostra activitat a la província de Lleida, on actualment gestionem el subministrament d’aigua a una desena de municipis i a dues mancomunitats.

L’Ajuntament de Guissona ens ha adjudicat el contracte per a la gestió, conservació i manteniment de l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Guissona, per un import anual de més de 96.000 euros, amb una duració de tres anys i la possibilitat d’ampliar-ho per dos anys més. El contracte d’aquesta concessió, que se suma a la nostra activitat a la província de Lleida on actualment gestionem el subministrament d’aigua a deu municipis i dues mancomunitats, ha estat formalitzat recentment a l’Ajuntament de Guissona, amb la participació de l’alcalde del municipi, Jaume Ars, i del nostre director executiu, Àlex Planas

Actualment, l’EDAR de Guissona tracta de mitjana diària un cabal de més de 2.450 m³ d’aigua, segons registres realitzats entre el mes de gener i juny d’aquest any, un fet que suposa el tractament de la totalitat d’aigua residual del municipi. La instal·lació compta amb un col·lector amb les seves ramificacions per recollir les aigües residuals de la xarxa de clavegueram i portar-les fins a la planta, on es recepciona al pou d’entrada per passar per un primer procés de filtració automàtic, que consisteix en la separació de sòlids de grans dimensions. 

Seguidament, aquesta aigua ja filtrada entra en un sistema de tractament biològic per llacunatge, un dels trets diferencials de l’EDAR de Guissona. Es tracta d’un procés de tractament de l’aigua que requereix poca energia, ja que se centra en una solució basada en la natura, on l’aigua és depurada amb els mateixos processos que tenen lloc en l’entorn natural. 

En aquest sentit, la planta compta amb quatre llacunes, dues d’elles disposen d’un sistema d’aeració mitjançant bufadors on s’elimina la matèria orgànica de l’aigua. La tercera llacuna realitza el procés de sedimentació on es decanten els fangs, i a la quarta llacuna té lloc el procés d’afinament, mitjançant el qual s'assegura la qualitat de l'aigua tractada. Finalment, aquesta aigua tractada és abocada al Torrent del Passerell, ubicat a la Conca del Segre. 

El nostre director executiu, Àlex Planas, ha destacat la importància d’aquesta col·laboració amb l’Ajuntament de Guissona en la gestió dels serveis del cicle integral de l’aigua, on aportem la nostra experiència i, en aquesta línia, ha assenyalat: “apostem per la sostenibilitat, l’eficiència i la innovació, sempre compromesos amb les persones i el territori”.